Перейти до основного вмісту
Чернівецький національний університет здобув перемогу у змаганнях XIX обласної Універсіади серед закладів вищої освіти з легкої атлетики

25-26 квітня збірна команда студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича факультету фізичної культури та здоров'я людини здобула перемогу на XIX обласній Універсіаді з легкої атлетики серед закладів вищої освіти. Ці змагання принесли нашим студентам чимало перемог і став надзвичайно важливим кроком у їх спортивній та професійній кар'єрі. 

Переможцями змагань стали:

Кузик Наталія (стрибки у довжину); Майхрович Нікіта (800 метрів); Остапенко Валентин (200 метрів, 400 метрів); Андрусяк Андрій (1500 метрів, 3000 метрів);  Алексєєва Наталія (100 метрів, 200 метрів); 

Серед призерів змагань були: Вишиван Таїсія (стрибки у довжину); Зборовський Нікіта (200 метрів, 400 метрів); Унгурян Маргарита (стрибки у довжину); Ковальчук Марина (100 метрів); Кіореску Павло (1500 метрів); Фалош Юліана (200 метрів).

Естафетна студентська збірна команда університету серед хлопців зайняла 1 місце та 2 місце серед дівчат в з бігу 4x100 метрів.

Студенти спеціальності «017 Фізична культура і спорт», окрім участі у змаганнях, також виступали в ролі суддів, що дало їм можливість вдосконалювати професійні навички через неформальну освіту в рамках навчальної дисципліни «Легка атлетика з методикою викладання». Вони демонстрували глибокі знання та практичні вміння, набуті під час вивчення навчального курсу. Студенти ефективно впоралися з контролем на фінішній лінії, організацією змагань зі стрибків у довжину та роботою у ролі секретаря змагань. 

Ці навички, застосовані на практиці, дозволили не тільки підтримати високий рівень змагань, але й забезпечили студентам цінний досвід для їхньої майбутньої професійної діяльності.

Така діяльність є ключовим елементом навчального процесу, оскільки дозволяє застосувати теоретичні знання й навички на практиці, зміцнюючи професійну компетентність студентів.

Представник команди кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Ярослав Галан, під час обласної Універсіади з легкої атлетики, акцентував на високому рівні майстерності та професіоналізму наших студентів. Він особливо відзначив їх знання та уміння в суддівстві, які були визнані не тільки учасниками змагань, але й офіційними організаціями.

Завдяки їх бездоганній роботі та відданості, студенти отримали сертифікати у вигляді довідки за суддівство від Федерації легкої атлетики Чернівецької області, а також подяку від головного судді змагань.

Ярослав Галан підкреслив, що ці досягнення не лише підтверджують їхні професійні навички, але й сприяють підвищенню стандартів у проведенні спортивних змагань на регіональному рівні. 

Вітаємо наших студентів і дякуємо за їх зусилля та внесок у розвиток легкої атлетики!

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності