Перейти до основного вмісту
Колишній завідувач кафедри фізичного виховання Богдан Аркадійович Леко відзначив 80-річчя

Днями відзначив поважний, 80-літній ювілей кандидат психологічних наук, доцент, майстер спорту з кульової стрільби, один із фундаторів спеціальності «Педагогіка і методика середньої освіти. Фізична культура», яка стала базовою для створення факультету фізичної культури та здоров’я людини,завідувач кафедри фізичного виховання (1997-2003 рр.), автор/співавтор понад 50-ти наукових і методичних праць, Богдан Аркадійович Леко – один з провідних фахівців галузі в Україні, який уже майже півстоліття працює на освітянській ниві!

За понад пів століття Богдан Аркадійович пройшов шлях від чемпіона та призера Закавказького військового округу з кульової стрільби до завідувача кафедри фізичного виховання Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

У 1966 р. виконав норматив майстра спорту.

З 1967 по 1971 р. був чемпіоном та призером Української та Центральної ради товариства «Буревісник» і ДСТ профспілок.

У 1971 р. обраний головою студентського спортивного клубу Чернівецького державного університету і того ж року закінчив математичний факультет.

З 1979 р. працював викладачем кафедри фізичного виховання університету.

У 1994 р. йому присвоєно вчене звання доцента, а у березні 1997 р. стає кандидатом психологічних наук.

Як спеціаліст з кульової стрільби, готував спортсменів вищих розрядів та команду університету, яка мала вагомі показники на змаганнях міста, області та спартакіадах студентів України та ДСТ «Буревісник».

Виступав на всеукраїнських та міжнародних конференціях з науковими доповідями.Написаний ним навчально-методичний посібник «Стрільба і рухливі ігри» використовується в практичній роботі у підготовці спортсменів вищих розрядів.

Колектив факультету вітає Богдана Аркадійовича з поважним ювілеєм та висловлює щиросердечні вітання і подяку за багаторічну педагогічно-викладацьку діяльність, наукову роботу й вагомий особистий внесок у підготовку молодих кадрів галузі фізичної культури і спорту нашої держави.

Леко
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності