Перейти до основного вмісту
Вітаємо борчинь вільної боротьби!

З 14 по 16 лютого 2024 в Бухаресті пройшов чемпіонат Європи з вільної боротьби серед жінок. В складі збірної команди України виступали студенти факультету фізичної культури та здоров’я людини спеціальності «Фізична культура і спорт».

В Олімпійській категорії до 57 кг бронзову медаль здобула Винник Соломія, її сестра Марія Винник посіла п’яте місце у ваговій категорії до 55 кг.

Соломія змагалася у ваговій категорії до 57 кг і продемонструвала високий рівень майстерності та витримки. У поєдинку за бронзу вона здолала турецьку борчиню Ельвіру Камалоглу з рахунком 10:4.

Чемпіонат Європи з боротьби 2024 року відбувся в Бухаресті, Румунія, з 12 по 18 лютого 2024 року. Це був 73-й чемпіонат Європи з чоловічої вільної боротьби, 36-й чемпіонат Європи з жіночої вільної боротьби та 48-й чемпіонат Європи з греко-римської боротьби. У змаганнях взяли участь 600 спортсменів із 44 країн.

Пишаємось нашими спортсменами, бажаємо подальших успіхів!
Слава Україні!

  • Соломія Винник
    Це був Чемпіонат Європи серед дорослих. Вже зовсім інакший рівень, ніж чемпіонати серед молоді. Тут інша відповідальність та психологічний тиск. Вважаю, що виконала мінімум. Дякую Богові за все, але трішки не вистачило, щоб поборотися за золото чемпіонату. Знаю свої помилки та буду ще наполегливіше працювати, щоб використовувати весь свій потенціал реалізовуватись на 100 відсотків.
    Соломія Винник
    Студентка 4 курсу, 404-с групи, спеціальності "Фізична культура і спорт"
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності