Перейти до основного вмісту
Відбувся благодійний захід для дітей різних вразливих груп

24 квітня у Комунальному закладі Чернівецька спеціальна школа №4 відбувся благодійний захід, зібравши дітей різних вразливих груп.

Благодійний захід організований факультетом фізичної культури та здоров'я людини, кафедрою фізичної реабілітації, ерготерапії та домедичної допомоги, громадською організацією МОЛОДЬ. НАУКА.
СПОРТ. ЗДОРОВИЙ РУХ УКРАЇНИ, футбольним клубом "Університет" Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, адміністрацією закладу.

Мета заходу - підвищення рівня рухової активності та фізичного розвитку дітей, заохочення до занять спортом, підтримка їх психічного благополуччя, а також виховання почуття патріотизму та втілення національних і європейських цінностей.

Програма заходу включаларуханку та ігри на розвиток координації; психологічні тренінги для особистісного зростання дітей; реабілітаційні вправи на фітнес килимках; зустрічі з відомими спортсменами, що мотивуватимуть та надихатимуть школярів; активності, що сприяють формуванню життєвих принципів та цінностей.

На відкритті благодійного заходу були присутні: кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Ярослав Галан; заступник декана з навчально-виховної роботи, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри фізичної культури та основ здоров'я Олена Мороз; асистент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та домедичної допомоги Яна Ротар; головний тренер збірної ЧНУ з футболу Андрій Королянчук; директор закладу Людмила Заремба, заступник директора з навчально-виховної роботи Вікторія Телешман та вчитель фізичної культури Тетяна Якімчук.

Відбувся благодійний захід для дітей різних вразливих груп

Показовий виступ з Тхеквондо презентували студентка спеціальності «017 Фізична культура і спорт» Катерина Пашнюк.

У складний час, коли перед Україною постають значні виклики, Ярослав Галан підкреслив надзвичайну важливість благодійних заходів для дітей із різних регіонів України. Завдяки активності та небайдужості організаторів, меценатів такі ініціативи стають можливими. В сучасних умовах ці події набувають особливого значення, дозволяючи дітям відчути справжню підтримку та турботу.

Олена Мороз провела патріотичну руханку, під час якої діти активно використовували прапорці України та Європейського Союзу, відчуваючи свою приналежність до великої європейської родини.

Андрій Королянчук організував майстер-клас з елементами футболу, де діти могли спробувати та вдосконалити свої спортивні навички. Даніела Паламарюк під керівництвом Яни Ротар провела комплекс реабілітаційних вправ для дітей, демонструючи важливість фізичної терапії та ерготерапії.

Студенти факультету були у ролі «Лідерів волонтерів», які відіграли ключову роль в організації та проведенні заходу, демонструючи свої навички та знання в роботі з вразливими групами дітей. Завдяки тренуванням та досвіду, ці волонтери не тільки ефективно допомагають на заходах, але й неперервно вдосконалюють свої знання та навички в організації та проведенні подібних ініціатив, щоб забезпечити кращу підтримку та захист для дітей.

Кульмінацією благодійного заходу стало малювання великої картини, де кожен маленький учасник міг залишити свій слід, розмальовуючи її в кольорах прапорів України та Євросоюзу, символізуючи єдність та надію.

Наприкінці заходу всі діти отримали пам'ятні медалі та солодкі подарунки від організаторів благодійного заходу, а також разом зробили спільне фото на згадку про цей чудовий день.

Спортивна база навчального закладу поповнилася професійними футбольними м'ячами, подарованими футбольним клубом "Університет" та головою асоціації випускників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, професором Юрієм Мосейчуком.

Такі заходи не лише зміцнюють дух дітей, але й нагадують нам всім про необхідність підтримувати одне одного в будь-який час.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності