Перейти до основного вмісту
Відбулася міжнародна конференція проєкту Еразмус+ модуль Жан Моне

5 квітня в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулася масштабна подія - міжнародна конференція "Шляхи впровадження європейських цінностей в українську освіту, науку та спорт". Цей науковий форум, проведений в рамках проєкту Європейського Союзу Erasmus+ модуль Jean Monnet / EVUESS, був присвячений Міжнародному дню спорту на благо розвитку та миру.

З вітальним, словом, до учасників звернувся проректор з наукової роботи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, професор, доктор технічних наук Андрій Саміла, який наголосив на значущості європейських цінностей у сучасному науковому світі.

У рамках відкриття пленарного засідання відбувсязахоплюючий показовий виступ студенток факультету фізичної культури та здоров'я людини під керівництвом Олени Мороз, доцента, яка є керівником збірної факультету з черлідингу.

Серед пленарних доповідачів були:

  • Ганна Шох, секретар Eurodoc, науковиця з університету Цюріх (Швейцарія), яка поділилася досвідом впровадження європейських інновацій в академічне наукове середовище;
  • Анастасія Сімахова, перша заступниця голови Ради молодих учених при МОН України, доктор економічних наук, професор кафедри бізнес-аналітики та цифрової економіки національного авіаційного університету, акцентувала на важливості цифровізації в освіті та науці;
  • Андрій Огнистий, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, голова регіонального осередку Олімпійської академії України у Тернопільській області, зосередив увагу на розвитку спорту в регіонах;
  • Олександр Томенко, завідувач кафедри теорії та методики фізичної культури Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор, поділився досвідом інтеграції олімпійських цінностей у навчальний процес.

Значний внесок у захід зробили учасники проєкту, доктор педагогічних наук, професор Ярослав Зорій, який представив доповідь для всіх присутніх, а доктор педагогічних наук, професор Юрій Мосейчук, поділився своїм баченням розвитку фізичної культури та освіти в Україні.

Ігор Наконечний, доцент, кандидат психологічних наук, висвітлив психологічні аспекти в спорті, а молоді вчені Юлія Єрмечук та Дмитро Шепа представили свої дослідження, що відображають новітні тенденції у сфері фізичної культури та спорту.

Координатор проєкту, Ярослав Галан, доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, підкреслив важливість міжнародного наукового співробітництва для розвитку української освіти, науки та спорту.

Усі учасники конференції були відзначені пам'ятними сертифікатами, які підтверджують їхню активну участь у значущому заході, спрямованому на впровадження європейських цінностей у сфери освіти, науки та спорту в Україні.

До конференції активно долучилися науковці з Румунії та вищих навчальних закладів України, а також педагогічні працівники, голови спортивних федерацій, вчителі фізичної культури, тренери, фахівці галузі та студенти.Таке різноманіття учасників підкреслює всебічний інтерес та відданість ідеї впровадження європейських цінностей у сфери освіти, науки та спорту в Україні.

Конференція "Шляхи впровадження європейських цінностей в українську освіту, науку та спорт"
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності