Перейти до основного вмісту
Cпецкурс з ерготерапії

З 13.03 по 17.03 на кафедрі фізичної реабілітації, ерготерапії та домедичної допомоги факультету фізичної культури та здоров’я людини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича проходив спецкурс по ерготерапії, який проводив Олександр Васильович Кулик — український нейрохірург, заслужений лікар України, доктор медичних наук, лікар нейрофункціональної діагностики, лікар ФРМ, співзасновник та директор Науково-практичного центру нейрореабілітації «Нодус».

Лектор розповів про важливість ерготерапії у відновленні пацієнтів/клієнтів після хвороб/травм. У студентів сформувалося чітке уявлення про дану спеціальність, її мету, завдання та засоби реалізації.

Пізнавальні лекції були підкріплені практичними заняттями. Особливо зацікавила тематика пацієнтоцентризму, як важливого компоненту ефективної роботи ерготерапевта. Лектор, за допомогою реальних прикладів, зміг розкрити зміст ерготерапевтичних підходів, що використовуються у реабілітації пацієнтів.

Найбільше вражень студенти отримали під час підсумкового практичного заняття, де вони в ролі ерготерапевтів змогли створити та проаналізувати програму ерготерапевтичного втручання для симуляційного пацієнта.

Також Олександр Кулик ознайомив з сучасним ерготерапевтичним обладнанням, яке використовується у світі та закцентував увагу на важливості навчання в сучасних умовах України.

Усі учасники освітнього процесу щиро вдячні Олександру Васильовичу за знання та можливість по-новому усвідомити роль ерготерапевта у відновлювальному процесі пацієнта.

Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності