Перейти до основного вмісту
АНДРІЙ ЗАПЛІТНИЙ – ДВОКРАТНИЙ ЧЕМПІОН ЄВРОПИ З КАРАТЕ

22-26 квітня у Гвадалахарі (Іспанія) пройшов 58-й чемпіонат Європи з карате. Першість континенту зібрала 549 спортсменів з 47 країн. Україну представляли 22 атлети.

Як зазначає офіційний сайт Української федерації карате, збірна України виступила тріумфально, здобувши 3 золоті та 1 срібну нагороди, та посівши 3-е місце у загальному заліку. Декілька досягнень синьо-жовтих відбулися вперше в історії.

Однією з сенсацій чемпіонату стало європейське золото 21-річного Андрія ЗАПЛІТНОГО, який на шляху до п’єдесталу отримав перемоги у сутичках з Горою Нерсесяном з Вірменії (3:1), австрійцем Стефанм Покорним (6:0), чорногорцем Неманью Мікуличем (4:0) та бельгіцем Квентіном Маходеною (4:4). У фіналі чернівецький боєць здолав чемпіона Європи-2022 Ермана Ельтемура з Туреччини – 2:0. Заплітний став п’ятим українським чемпіоном Європи в індивідуальному куміте.

В ЧНУ Андрій здобуває магістерський ступінь за спеціальністю 017 Фізична культура і спорт. Він є провідним спортсменом чернівецького спортивного клубу «Лідер». Тренується під керівництвом титулованих наставників – Олександра ПІКУЛІНА, Андрія ЛАЗОРЕНКА та Валерія ЧОБОТАРЯ.

Другу золоту нагороду на цьому чемпіонаті Андрій ЗАПЛІТНИЙ здобув у складі чоловічої команди куміте. Вперше в історії українські каратеки піднялись на найвищий щабель європейського п’єдесталу у цьому розділі! Показово, що на татамі честь України захищали випускники факультету фізичної культури та здоров’я людини ЧНУ – вихованці чернівецького карате – Валерій ЧОБОТАР та Різван ТАЛІБОВ. У справді драматичному протистоянні з діючими чемпіонами Європи французами наші хлопці, поступаючись 0:2, зуміли відігратися і отримати довгоочікувану перемогу (3:2)!

Вітаємо спортсменів, їхніх батьків, тренерів!

Дякуємо Захисникам України, які дають можливість нашим спортсменам тренуватись і перемагати! Слава Україні! Героям Слава!

АНДРІЙ ЗАПЛІТНИЙ – ДВОКРАТНИЙ ЧЕМПІОН ЄВРОПИ З КАРАТЕ
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності