Перейти до основного вмісту
  • Факультет фізичної культури та здоров'я людини

    Факультет фізичної культури та здоров'я людини

    Заснований у 2008 році
  • 15 років - славетної історії!
    "У здоровому тілі - здоровий дух"
  • Запрошуємо на навчання!
    Навчайся з кращими - будь кращим!
Про нас
Факультет фізичної культури та здоров'я людини

Факультет фізичної культури та здоров’я людини має гарну історію існування. Нам є чим пишатися, є над чим працювати, є до чого прагнути. Факультет сьогодні – сучасний науково-освітній центр, якому притаманні постійний творчий пошук. Високий авторитет і довіра, добре ім’я факультету були створені нашою спільною щоденною працею й навчанням, взаєморозумінням і відповідальністю. Глибоко переконаний, що рівень підготовки висококваліфікованих педагогічних, спортивних кадрів, фахівців фізичної реабілітації та фізичних терапевтів, удосконалення освітньо-виховного процесу стануть надійною запорукою збереження та примноження традицій вітчизняної освітянської школи. Наші студенти та викладачі відзначаються великими досягненнями в спорті, представляючи Україну на найпрестижніших змаганнях, таких як Олімпійські ігри, чемпіонати світу та Європи, Європейські ігри, Універсіади та інших міжнародних подіях. Пишаюся кожним, хто працює над собою для досягнення нових вершин та розвитку рідного факультету. Переконаний, що не менш численні перемоги викладачів та студентів – ще попереду! Хай щастить у Вашій щоденній наснаженій праці!

Зорій Ярослав Богданович
Зорій Ярослав Богданович
Декан факультету фізичної культури та здоров'я людини
Спортивні досягнення наших студентів
Спортивні досягнення наших студентів
Наш випускник - Заслужений майстер спорту України з грепплінгу

Вітаємо випускника факультету фізичної культури та здоров’я людини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Кізюка Романа з присвоєнням звання Заслужений майстер спорту України з грепплінгу.

Читати далі
Вітаємо переможців Кубка України з рукопашного бою

23-24 березня в місті Київ проходив Кубок України з рукопашного бою присвячений пам'яті загиблих воїнів спец призначенців Головного управління розвідки Міністерства Оборони України.

Читати далі
Вітаємо борців вільного стилю!

На чемпіонаті Україні з вільної боротьби серед чоловіків та жінок до 23 років, який проходив у місті Луцьк 15-18 березня 2024 р. в складі збірної області успішно виступили студенти факультету фізичної культури та здоров'я людини, спеціальності 017 «Фізична культура і спорт».

Читати далі
Відгуки про факультет
  • Попов Володимир Володимирович
    «Впродовж навчання на факультеті фізичної культури та здоров’я людини, зокрема на спеціальності 014 «Середня освіта (Фізична культура)» мені дуже подобалася атмосфера, що сприяє навчанню та підтримці комунікації між студентами й викладачами. Навчання у стінах рідного факультету були найкращими студентськими роками. Змагання, туристичні походи, практичні заняття – все це стало вагомим внеском у професійне становлення мене, як вчителя фізичної культури. Основне що запам’яталося – це простота у відносинах з викладачами та керівництвом кафедри. Дякую усьому професорсько-викладацькому колективу кафедри та факультеті, які дали мені величезний теоретичний багаж знань! Кожен з них за весь період навчання став для мене не лише професійним наставником, а й добрим другом!».  
    Попов Володимир Володимирович
    Учитель фізичної культури Чернівецького ліцею №16. Срібний призер першого туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023».
  • Ніга Микола Миколайович
    «Що може бути краще, ніж УЧИТЕЛЬ? Обираючи фах «Учитель фізичної культури», я йшов за своєю мрією. Навчання на кафедрі фізичної культури та основ здоров’я дало можливість повністю відчути атмосферу дружби та наставництва. Прийшовши сюди, я одразу відчув потенціал цієї спеціальності, адже підготовлені викладачі якісно викладають матеріал і зацікавлені, аби ми стали майбутнім нашої країни. Викладацький колектив допоміг мені в професійному, особистісному становленні. Саме викладачі кафедри своєю наполегливою працею сформували з мене професіонала у галузі фізичної культури, що дало наснагу до подальшого розвитку. Я дуже радий, що в свій час обрав саме таку спеціальність, адже я дійсно люблю свою роботу! Це професія, яка дає великі можливості!»
    Ніга Микола Миколайович
    Учитель фізичної культури Чернівецької гімназії № 15., «Учитель року – 2018», «Учитель року – 2023». Асистент кафедри фізкультури та основ здоров’я ЧНУ.
  • Ротар Тетяна Юріївна
    «Поступила на спеціальність 014 «Середня освіта (Фізична культура)» після навчання у Педагогічному коледжі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Навчання на кафедрі дало можливість вдосконалити знання щодо обраного фаху, розширити свій кругозір на педагогічній ниві та спробувати себе у науці. Відкрите та щире ставлення викладачів до нас, дало змогу поєднувати навчання і спортивну підготовку. Дружня атмосфера у колективі спрощувала проблемні ситуації та насичувала цікавими подіями студентське життя. Значним плюсом у навчанні на кафедрі є високий рівень та широкий спектр отримання нових знань, які студенти здобувають у ході навчання. Він дозволяє в подальшому при виборі професії працювати за основною спеціальністю. Моя участь у збірній команді з волейболу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, щоденні тренування дали можливість покращити спортивні досягнення та відкрило двері для подальшої реалізації моїх можливостей. Саме під час навчання в університеті я перейшла до команди Суперліги «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» (Тернопіль). Хоч мала можливість змінити заклад освіти, але для подальшого навчання я, без жодних роздумів, продовжила здобувати освіту саме у рідній Alma mater. Хочу подякувати викладацькому складу кафедри за теоретичну й практичну базу, яку я отримала».
    Ротар Тетяна Юріївна
    Чемпіонка України з волейболу. Багаторазова чемпіонка Чернівецької області. Бронзова призерка Суперліги сезону 2017/18.
  • Мандрик Тарас Васильович
    «Під час навчання в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича за спеціальністю 014 «Середня освіта (фізична культура)» здобув вичерпну теоретичну основу та практичні навички для подальшої реалізації у майбутній професійній діяльності. Я люблю свій університет за найяскравіші і незабутні студентські роки: за допомогу в реалізації творчих ідей, за найвідданіших і кращих друзів, за міцні знання, за можливість участі у форумах і студентському самоврядуванні. Хочу подякувати викладацькому складу кафедри за отриману мною підготовку. Усі викладачі кафедри дуже досвідченні, майстри своєї справи! Вони завжди допоможуть і постараються поділитись своїм досвідом зі студентами. Коли у мене виникали питання, викладачі кафедри ніколи не відмовляли мені у підтримці та намагалися зарадити всім, чим можливо. Я можу впевнено стверджувати, що роки навчання стали найкращими для мене».
    Мандрик Тарас Васильович
    Пʼятиразовий чемпіон Європи. Багаторазовий чемпіон України та володар Кубка України з рукопашного бою. Майстер спорту України міжнародного класу з рукопашного бою. Директор Чагорської ДЮСШ.
Партнери
Організації, з якими співпрацюємо
Проєкти
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності